Makinë shtrënguese pneumatike

Makinë shtrënguese pneumatike

Makina mbyllëse pneumatike është përgjithësisht më pak e shtrenjtë se modelet hidraulike ose elektrike, duke i bërë ato një opsion me kosto efektive për prodhimin në shkallë të vogël. Zakonisht është më i shpejtë se llojet e tjera të makinerive shtrënguese, për shkak të çiklizmit të shpejtë të presionit të ajrit. Është një alternativë e shpejtë, e pastër dhe miqësore me mjedisin ndaj metodave tradicionale të fiksimit si saldimi ose thumba, pasi nuk kërkon ngrohje ose materiale shtesë. Mbërthimi përdoret zakonisht në industrinë e automobilave, hapësirës ajrore dhe elektronike, si dhe në fabrikimin dhe montimin e llamarinës.

Parametrat e makinës shtrënguese pneumatike

 • Certifikata CE:  PO
 • Kontrolli:  Automatik
 • Presioni nominal:  40KN/50KN/80KN
 • Thellësia e fytit:  350/500 mm
 • Lartësia e fytit:  365 mm
 • Maks. trashësia e materialit:  3 mm
 • Gjatësia e goditjes:  100 mm
 • Shpejtësia e goditjes:  200 mm/s
 • Fuqia e drejtuar:  Pneumatike
 • Presioni pneumatik: 1 bar deri në 8 bar
 • Pajisja e sigurisë: Sensori i grilës për mbrojtjen e gishtave
 • Fuqia e motorit:  0.02 Kw
 • Tensioni:  110-240V njëfazore 50/60Hz (e personalizuar sipas kërkesës)
 • Materialet e disponueshme:  Alumini, çelik, inox etj.

Aplikacionet

Makina fiksuese pneumatike është një zgjidhje fiksimi e shpejtë, e pastër dhe miqësore me mjedisin, është një alternativë për fiksim ose bashkim të ftohtë ndaj metodave tradicionale të fiksimit si saldimi ose thumba, pasi nuk kërkon nxehtësi ose materiale shtesë.

E disponueshme për një shumëllojshmëri llamarine të ndryshme, duke përfshirë aluminin, çelikun dhe çelik inox, dhe punime për bashkimin e fletëve me trashësi të ndryshme, etj.

I disponueshëm për procesin e ribatinimit me ribatinat vetë-shpuese dhe për procesin e kapjes së gozhdave me ribatina.

Procesi i fiksimit përdoret zakonisht në kanalet e ventilimit, sistemet e shkarkimit, komponentët strukturorë, Body-in-White (BIW), montimin e brendshëm dhe të jashtëm, montimin e baterive, shkëmbyesit e nxehtësisë, automobilat, hapësirën ajrore dhe industrinë elektronike, si dhe në fabrikimi dhe montimi i llamarinës etj.

Makinë shtrënguese hidraulike është gjithashtu i disponueshëm këtu. 

Specifikimet e makinës shtrënguese pneumatike

Ai miraton një sistem të fuqishëm hidro-pneumatik me presion 40Kn/50Kn/80Kn. Përpunoni bazën e kallëpeve të goditjes së makinës për bluarje me galeri për të siguruar performancë të lartë të saktësisë. Rregullimi pneumatik i presionit pa hapa dhe zhurmë e ulët. 

Dizajn i arsyeshëm kallëpe me grushte dhe lyerje për të deformuar fletët metalike. Grushti e shtyn fletën e sipërme të metalit në një shtresë të projektuar posaçërisht, e cila krijon një brazdë ose kanal në fletën e poshtme. Grushti më pas vazhdon të shtyjë fletën e sipërme të metalit poshtë në brazdë ose kanal, duke bërë që metali të deformohet dhe të bashkohet në mënyrë plastike. Kjo krijon një lidhje të fortë mekanike midis dy fletëve të metalit.

Veçoritë

 • Sistem i fuqishëm hidro-pneumatik me presion 40Kn/50Kn/80Kn, për të krijuar një lidhje të fortë mekanike midis dy fletëve të metalit.
 • Shpejtësia: Makinat pneumatike shtrënguese janë zakonisht më të shpejta se llojet e tjera të makinerive shtrënguese, për shkak të ciklit të shpejtë të presionit të ajrit.
 • Zhurmë e ulët: Makinat pneumatike shtrënguese prodhojnë nivele relativisht të ulëta zhurme në krahasim me llojet e tjera të pajisjeve të përpunimit të metaleve, gjë që mund të jetë një avantazh në mjedise të caktuara.
 • Më pak mirëmbajtje: Makinat lidhëse pneumatike kërkojnë mirëmbajtje minimale dhe janë relativisht të lehta për t'u pastruar dhe lubrifikuar.
 • Me kosto efektive: Makinat lidhëse pneumatike janë përgjithësisht më pak të shtrenjta se modelet hidraulike ose elektrike, duke i bërë ato një opsion me kosto efektive për prodhimin në shkallë të vogël.
 • Saktësi e madhe. Përpunoni bazën e kallëpeve të goditjes së makinës për bluarje me galeri për të siguruar performancë të lartë të saktësisë. 
 • Rregullimi i presionit të drejtuar nga pneumatike, pa hapa.
 • Sensori i grilave të mbrojtjes së gishtave për sigurinë e punëtorëve.
 • 24 muaj garanci për makinën shtrënguese, dhe 6 muaj për kallëpe punuese.

Pamje e makinës

Makinë shtrënguese pneumatike

Makinë shtrënguese hidraulike për fletë metalike

 Makinë shtrënguese e pajisur me pozicionues lazer 

Procesi i shtrëngimit të fletëve metalike
 Me thumba lidhëse me fletë metalikeSPR-Self Piercing Riveting Procesi

SPR Vetë-Percing Riveting Demo

Procesi i shtrëngimit të gozhdave me gozhdë

Makinë shtrënguese për bulonat e thumbave me thumba

Produkte të ngjashme
Produkte të ngjashme