Parimi dhe përbërja e punës së makinës hidraulike të grushtimit

Çfarë është një makinë grushtuese hidraulike?

Makina hidraulike shpuese është një lloj makinerie që punon për të shpuar vrima në materiale të ndryshme si çelik inox, çelik karboni, PVC, etj. në material.

Makina e shpueses hidraulike përbëhet nga një cilindër hidraulik, një pompë hidraulike, një grusht dhe një grup koke. Cilindri hidraulik gjeneron forcën e nevojshme për të goditur materialin, ndërsa pompa hidraulike furnizon lëngun hidraulik në cilindër.

Kompleti i grushtit dhe i kësulës janë komponentët që në fakt prenë materialin. Grushti është mjeti për të bërë vrimën ose prerjen e materialit, ndërsa grupi i matricës e mban materialin në vend dhe e drejton grushtin përmes tij.

Makinat e goditjes hidraulike janë të zbatueshme për një sërë industrish, duke përfshirë prodhimin, ndërtimin dhe automobilat. Ata shpesh punojnë për të krijuar vrima në fletë metalike ose për të shpuar forma për aplikime të ndryshme. Këto makina janë të afta të trajtojnë një gamë të gjerë materialesh dhe trashësie, dhe ato janë të disponueshme për krijimin e prerjeve dhe formave të sakta me mbetje minimale.

Përbërësit e një makine grushtuese hidraulike

Makineritë e shpimit hidraulike përdorin fuqinë hidraulike për të aplikuar forcë në një grup grushti dhe makinerie, gjë që u lejon atyre të bëjnë vrima të sakta dhe të pastra në një sërë materialesh. Parimet themelore të funksionimit të makinerive hidraulike të grushtimit janë si më poshtë:

1. Sistemi Hidraulik

Sistemi hidraulik është zemra e makinës së grushtimit. Ai përbëhet nga një pompë hidraulike, valvola, cilindra dhe komponentë të tjerë, këta përbërës dhe pjesë punojnë së bashku, për të krijuar dhe shpërndarë fuqinë hidraulike. Fuqia hidraulike e shtyn grushtin lart e poshtë, duke ushtruar forcë në materialin që goditet.

1. Përgatitni 60 litra vaj hidraulik

2. Punch dhe Die Set

Kompleti i shpueses dhe i kokrrës është mjeti për prerjen e vrimave në material. Grushti është një mjet i ngurtë dhe cilindrik, i cili lidhet me një cilindër hidraulik me anë të bashkimit, ndërsa boshti është një sipërfaqe e rrafshët mbi të cilën mbështetet materiali. Kur grushti lëviz poshtë, ai bie në kontakt me materialin dhe kalon përmes materialit, duke krijuar një vrimë të pastër.

Shponi shumë copa tubash në një goditje

3. Trajtimi i materialeve

Materiali që goditet me grusht mbahet në vend në mallë duke përdorur kapëse ose pajisje të tjera mbajtëse. Materiali është i pozicionuar nën shpuese, dhe sistemi hidraulik po punon për të shfaqur forcën e goditjes, për të ulur grushtin dhe për të krijuar vrimën.

Parimi dhe përbërja e punës së makinës hidraulike të grushtimit

4. Sistemi i kontrollit

Sistemi i kontrollit po punon për të vendosur parametrat e dëshiruar të shpimit sipas nevojave të klientit, si sasia e vlerësuar e shpimit, distanca e vrimës, sasia e vrimës, thellësia e shpimit, etj. Sistemi PLC do të sigurojë punën e saktë të shpimit dhe do të ruajë të dhënat për të ardhmen nevojat e prodhimit të grupeve. Shpejtësia dhe forca e operacionit të goditjes janë gjithashtu të rregullueshme.

Sistemi i kontrollit të makinës hidraulike të grushtimit

Në përmbledhje

Makinat e shpimit hidraulike funksionojnë duke përdorur fuqinë hidraulike për të lëvizur një grup grushti dhe makinerie, gjë që krijon vrima të sakta në materiale. Parimet bazë të funksionimit përfshijnë një sistem hidraulik, një grup punues dhe makinerie, trajtimin e materialit dhe sistemin e kontrollit.